Nya grenar på programmet

På årsmötet beslutades att föreningen skulle utveckla skytte även med tvåhandsvapen i pistolkalibrar. En arbetsgrupp har börjat jobba med det, och vi jobbar med idén att införa tre nya grenar i programmet: PCC Sport, PCC Fält och Fält K.

“PCC” står för “Pistol Caliber Carbine”, vilket är karbiner i kaliber .22 LR eller 9mm parabellum. “Sport” är i det här fallet en gren som liknar IPSC, och “Fält”…ja det hörs ju på namnet att det liknar fältskytte med pistol. Flera medlemmar har licens för Ruger PC9 som kommer att kunna användas i de här grenarna.

När det gäller fältskytte finns redan en gren inom de förbund som föreningen är anslutna till: K-pistfält. Begränsningen i den grenen är tyvärr att förbundet som har den är väldigt konservativa, och enligt nuvarande reglemente tillåts endast K-pist m/45 som vapen. Det innebär ju ett problem i och med att det är komplicerat att få licens på en sådan. Vi arbetar därför enligt idén att vi ska kunna skjuta med samma regler, men med likvärdiga halvautomatiska vapen. Bland annat finns separat stock att montera som tillbehör till olika pistoler, vilket kan vara en typ av vapen som ska kunna användas i en ny vapengrupp som vi tills vidare kommer att kalla för “K”.

Anledningen till att jag skriver det här är för att vi idag genomförde en första provtävling i vapengrupp K, så några har nog redan hunnit undra vad det var för konstigt i dagens resultatlista.